Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ερευνάτε τας γραφάς; (ΛΟΑΤΚΙ*)

 γράφει ο Δημήτριος Γκόγκας


 
   

Καθώς λοιπόν περιδιάβαινα στους στενωπούς των
cosial media  να σου μπροστά μου μια έρευνα. «Μπορείτε να συμμετάσχετε, δεν θα σας πάρει πάνω από 7 λεπτά!» Μια λοιπόν που έχω χάσει,  λεπτά και λεπτά από τη ζωή μου από εδώ και από κει, είπα: ας πάει και το παλιάμπελο.
 
    


Έτσι πάτησα «συνέχεια» και μου βγήκε η πρώτη  ερώτηση:
 
Α. Είστε άνδρας;
Β. Είστε γυναίκα;
Γ. Είστε κάτι άλλο;
Δ. Δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ.
 
Προβληματίστηκα είναι αλήθεια. Γιατί να υπάρχει η [δ] εκδοχή; Τι θα πει δεν γνωρίζω, ή δεν απαντώ. Φυσικά και θα απαντήσω. Χρόνια τώρα έχω κατασταλάξει τι είμαι. Προφανώς και δεν ανήκω στο [γ]. Δηλαδή πως ένας άνθρωπος θα ανήκει στο [γ]. Τι να απαντήσεις στην ερώτηση «Είστε κάτι άλλο;» «Είστε γυναίκα;» Ιησούς Χριστός. Μια λοιπόν και προβληματίστηκα εντόνως, επανέλεγξα τον εαυτό μου πάτησα το [α]. Ναι είμαι το [α]!

*
 
Στη δεύτερη ερώτηση, άσπρισαν τα μαλλιά μου και εάν δεν απατώμαι πήραν εκείνο το χρώμα του μπαμπακιού που το έχουν ποδοπατήσει πρόβατα!
 
Πόσα φύλλα πιστεύεται ότι υπάρχουν;
 
Α. Δύο
Β. Τρία
Γ. Περισσότερα
Δ. Δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ
 
 Από μικρός ήξερα ότι τρία φύλλα, έχει το τριφύλλι του Παναθηναϊκού, πιο πολλά ο Πλάτανος, το Κυπαρίσσι, η Κληματαριά κ.ο.κ, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να ισχυριστώ ότι δεν γνωρίζω ή ότι δεν θα απαντήσω. Θα αποτελούσε προσβολή μέγιστη προς τον δημιουργό της έρευνας. Άρχισε όμως να με απασχολεί η [α] περίπτωση. Δεν μπορούσα να βρω ποιο δέντρο είχε δύο φύλλα. Φυσιολογικά το δένδρο της ζωής. Δηλαδή φύλλο πρώτο ο άνδρας, φύλλο δεύτερο η γυναίκα ή βάλτε πρώτα τη γυναίκα και μετά τον άνδρα δεν έχει σημασία. Άρα λοιπόν συμπερασματικά η σωστή απάντηση ήταν το [α]! (έλα ρε!)

*
 
Στη Τρίτη ερώτηση έσκισα το πτυχίο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών , το πτυχίο της Σχολής Αξιωματικών Τεθωρακισμένων, και πέταξα από το παράθυρο την τιμητική πλακέτα συμμετοχής σε ειρηνευτική αποστολή.
 
«Αν πιστεύετε ότι υπάρχουν δύο φύλλα, που θα κατατάσσατε αυτούς που ανήκουν στους ΛΟΑΤΚΙ;»
 
Να τα μας. Φιρί – φιρί το πήγαινε, όποιος το πήγαινε, να τα ακούσει. Γιατί θα έπρεπε οι ανήκοντες στους ΛΟΑΤΚΙ, δηλαδή σε μια κατηγορία σεξουαλικής ιδιαιτερότητας, κατεύθυνσης, επιλογής κτλ (βάλτε όποια λέξη θέλετε) να ανήκει σε φύλλο πέραν των δύο; Δηλαδή πέρα από τον άνδρα και τη γυναίκα; Έκλεισα γρήγορα – γρήγορα τη σελίδα της έρευνας, δεν με ενδιέφερε καν, δεν μου προκαλούσε το ενδιαφέρον να διαβάσω τις υπόλοιπες ερωτήσεις καθώς προαισθανόμουν ότι αποσκοπούσε να αποσπάσει απαντήσεις τέτοιες ώστε να στοιχειοθετήσει στατιστικά την άποψη, πέρα από την αποδοχή της σεξουαλικής διαφορετικότητας, ότι οι ανήκοντες στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ μπορεί να είναι τρίτο, τέταρτο, πέμπτο και γω δεν ξέρω ποιος αριθμός φύλλου του ανθρώπινου γένους.
*
Έχουμε μπερδέψει ή πάνε να μας μπερδέψουν και δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί; Αποδέχομαι ήδη την ύπαρξη όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών. Αποδέχομαι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι α, β, γ, δ κτλ. Αποδέχομαι την προσπάθεια κάποιων να γίνουν από άνδρες γυναίκες και το αντίθετο, αποδέχομαι ότι υπάρχουν trans, pansexual, κτλ, αποδέχομαι το κοινόβιο, αποδέχομαι την ύπαρξη συμφώνου συμβίωσης και τα συναφή, αλλά πέραν του γεγονότος ότι η οικογένεια αποτελείται από τον άνδρα (αρσενικό στοιχείο) τη γυναίκα (θηλυκό στοιχείο) και τα «παράγωγα» της ένωσης τα παιδιά, δεν μπορεί κάποια άλλη «σύνθεση» να αποκαταστήσει αυτή τη αιώνια «θεών και ανθρώπων» σταθερά. 
Ας σοβαρευτούμε. Ας αντιμετωπίσουμε με σεβασμό όλους τους ανθρώπους που ανήκουν είτε στην κοινότητα αυτή (ΛΟΑΚΤΙ) είτε σε κάποια άλλη ιδιαίτερη ομάδα με βάση πχ την διατροφή (vegan κτλ) κοκ, όμως μην προσπαθούμε να επιβάλλουμε το αδύνατο στο δυνατό. Το αφύσικο, στο φυσικό. Το λάθος, στο σωστό. Και ο σεβασμός μπορεί να επιτευχθεί με την απαραίτητη παιδεία, με ενημερώσεις, με συζητήσεις και όχι με τις τραγελαφικές παρελάσεις υπερηφάνειας που προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο αίσθημα και την κοινή λογική.
 
Επισημάνσεις:(από την Βικιπαίδεια) 
 
ΛΟΑΤ+ (αγγλικά: LGBT+) είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς, το οποίο μερικές φορές συναντάται και ως ΛΟΑΔ+, ερμηνεύοντας τα τρανς άτομα ως Διεμφυλικά. Το διεθνές αρκτικόλεξο είναι LGBTQ+(Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender και Queer) ή GLBT+ (Gay, Lesbian, Bisexual και Transgender).
Τα τρία πρώτα γράμματα ΛΟΑ αφορούν ομάδες που αντιμετωπίζουν διάκριση σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.
·         Λεσβίες: γυναίκες που έλκονται αποκλειστικά από γυναίκες.
·         Γκέι: άνδρες που έλκονται αποκλειστικά από άντρες.
·         Αμφιφυλόφιλοι: άτομα που έλκονται και από τα δύο φύλα.
Το Τ αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν διάκριση σχετικά με την ταυτότητα του φύλου τους.
·         Τρανς: άτομα που αυτοπροσδιορίζονται με διαφορετική ταυτότητα φύλου από το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.
Το Κ αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν διάκριση σχετικά με τη μη ετεροκανονική έκφραση ή ταυτότητα του φύλου τους.
·         Κουίρ, Queer: άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως queer ή questioning.
Το Ι αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν διάκριση λόγω της φυσικής ποικιλομορφίας των (σωματικών) χαρακτηριστικών του φύλου τους.
·         Ίντερσεξ: άτομα που γεννιούνται με χαρακτηριστικά φύλου (όπως χρωμοσώματα, γεννητικά όργανα ή και ορμονική δομή) που δεν εμπίπτουν στις κανονιστικές νόρμες των «αρσενικών» και «θηλυκών» σωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου