Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ηρώο της Λάρνακας σε άθλια κατάσταση!

 επισημαίνει και προτείνει ο Δημήτριος ΓκόγκαςΣτο κέντρο της Λάρνακας, επί της οδού Λουκή Ακρίτα, βρίσκεται ένα ηρώο, αφιερωμένο στους :

α. Γεώργιο Χαραλάμπους 17 ετών
β. Γεώργιο Χατζηστεφανή 46 ετών
γ. Αχιλλέα Κουρτελή 24 χρονών 
δ. Ανδρέα Θεοδοσίου 14 ετών 


οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατριδας.
Σκοτώθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία την 15η Ιουλίου 1974, από τους πραξικοπηματίες. 

  Το Ηρώο όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρήζει άμεσης συντήρησης και καθαρισμού: Έχουν ξηλωθεί μάρμαρα, απαιτείται βάψιμο, ενώ τα περιττώματα των πουλιών είναι κολλημένα σε όλη την έκταση του Ηρώου.

Η όλη κατάσταση αποτελεί προσβολεί προς τους άγνωστους, στο ευρύ κοινό, ήρωες της Κύπρου, που θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία όπως αναγράφεται και στον τοίχο του Ηρώου. 
   Αναρωτιέμαι εάν αυτή η εικόνα δεν έχει γίνει αντιληπτή από κάποιον Δημόσιο Λειτουργό του Δήμου, από κάποιον υπεύθυνο καθαρότητας, από έναν Δημοτικό Σύμβουλο! 
 

Ο Δήμος θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα προς αποκατάσταση των ατασθαλιών, ενώ θα πρέπει να ορισθεί από τον Δήμαρχο, υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για την συντήρηση όλων των Μνημείων της πόλης, που βρίσκονται στην αυτή κατάσταση. Σε μια πόλη που αγωνίζεται να στεφθεί πολιτιστική πρωτεύουσα δεν της αρμόζουν τέτοιες ασχήμιες! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου